Tårtbrickan kommer från underbara Siluett
Sockerkaksbotten:
2ägg
50g smör
2.5dl strösocker
0.25tsk vaniljpulver
1dl mjölk 3%
3dl vetemjöl
1.5tsk bakpulver
Limecurd:
2st stora ägg
1.5dl strösocker
3st lime
50g rumsvarm smör
Fyllning & dekoration:
6dl vispgrädde
2msk socker
500g jordgubbar
1dl limecurd
Gör så här:
1.Sockerkaksbotten:Värm ugnen till 175grader.
2.Smörj en 15cm form och lägg bakplåtspapper runt om.Smält smöret och låt svalna.
3.Vispa ägg,socker & vaniljpulver ljust och pösigt.
4.Värm mjölken och tillsätt lite i taget.Vispa sedan i smöret.Sikta i mjöl&bakpulver och rör om.
5.Fördela smeten i formen.Grädda tills den får färg och är torr.Ca 25-35min.
6.Limecurd:Häll socker,ägg,limesaft och skal i en värmetålig skål och placera den över ett
vattenbad med sjudande vatten.
7.Vispa hela tiden med handvisp så att curden inte stelnar och det blir äggröra.Ska tjockna innan
man tar bort från värmen.Rör i smöret i kuber och rör om tills de smält.
8.Häll upp i en sterilserad glasburk och låt svalna helt innan du ställer den i kylskåpet.(Håller 1
vecka i kylskåpet).
9.Vispa grädden ihop med sockret.Rensa jordgubbarna och skiva dem.
10.Dela bottnarna och lägg första botten på en tårtbricka och bred ut jämnt lager med limecurd,
sedan grädde och sist dem skivade jordgubbarna.Sen botten och upprepa tills du gjort så på alla
bottnarna.
11.Spackla på ett tjockt lager med grädde runt om hela tårtan och toppa med jordubbar.
12.In i kylskåpet tills den ska ätas.
Receptet är Linda Lomelino.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar