15 sep. 2014

Strassburgare med nougat

Den här ljuvliga kakan är så god. Kexen går sönder i munnen,smälter så fint och så kommer den lena nougaten som gör denna kaka ännu godare om så möjligt.
Första gången ja går på och göra strassburgare men absolut inte sista gången.Går jättebra och variera och använda sylt,curd ja allt möjligt och även lika gott utan något på så goda är de.



Ingredienser:
100g smör
1/2dl florsocker
1msk äkta vaniljsocker
1 1/4dl vetemjöl
1dl potatismjöl

Nougat,sylt,curd

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.
2.Rör rumstemperad smör,florsocker,vaniljsocker pösigt.Tillsätt lite mjöl i taget och rör hela tiden
   tills du får bra konsistens på smeten.Häll i en spritspåse med en stjärntyll såna fall runda eller i
   längder.
3.Gjorde ett hål i  mitten av varje kaka och rullade av nougat små bollar och satte i.
4.Grädda i mitten av ugnen i ca 10min.Ska få lite färg på kanterna.
Receptet kommer från boken "Sju sorters kakor"

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar