23 sep. 2014

Nougat glass

För er som inte avnjutit av en hemmagjord nougatglass måste jag bara säga att de blev en fullträff.
Den blev så krämig och smälte i munnen.
Toppade med riven nougat  och hallon men de går jättebra och äta bara så eller varför inte med massa färska bär till.Smaskigt värre.



Ingredienser:
5äggulor
0.5 vaniljstång
200 g nougat(Odense)
5dl grädde
100g socker

Gör så här:
1.Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i tillsammans med grädden i en kastrull.
   Låt kokas upp och låt de sen svalna.
2.Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
3.Häll gräddmjölken i äggsmeten under vispning.Häll tillbaka i kastrullen och värm upp på svag
   värme tills de börjar tjockna.Får dock inte koka.Brukar ta bort vid 83-84grader.
4.Smält nougaten,jag körde försiktigt i mikron.Blanda sen i glassmeten och rör om.
5.Plocka bort vaniljstången och kyl glassmeten.Jag la kastrullen i en avlång form som jag fyllde
   med vatten.Lägg i en plastkanna och lägg över plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten så
   den blir riktig kall.
6.Har du glassmaskin följ då instruktionerna på bladet annars är de bara och hälla krämen
   i en form och ställ in i frysen.Rör om var tjugonde minut i 3-4timmar.



Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar