30 aug. 2014

Äppelkaka med mandelmassa

Äpple finns det gott om,vi har precis utanför där vi bor och de gillar vi.Försöker använda produkter som de är säsong för så varför inte en äppelkaka med mandelmassa och vaniljsås till .
Mandelmassa gjorde så att kakan blev ännu saftigare och smälte i munnen.Vaniljsåsen kompletterar äppelkakan så fint och de är svårt och bara ta en bit.Så god är den.Går även och byta ut äpplena mot blåbär,hallon ja ta de ni haver hemma och börja baka.








Ingredienser:
200g mandelmassa
300g rumsvarm smör
3dl socker
6ägg
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk äkta vaniljsocker
1/2tsk salt

Fyllning:
5 medelstora syrliga äpplen
3-4tsk kanel
2 tsk socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2.Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret lite i taget till en jämn massa. Använd gärna
    händerna, eller kör ihop allt i en matberedare.
3.Rör ner sockret och ett ägg i taget och blanda till en klumpfri smet.
4.Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Bred ut smeten i formen.
5.Fyllning: Kärna ur äpplena, skär dem i ganska tunna klyftor och pudra dem med lite kanel och
   strösocker.
6.Stick ner äppelklyftorna ganska tätt i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
 Serveringstips: God kall vaniljsås till är riktigt gott
Receptet hittade jag här http://mittkok.expressen.se/

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar